Cāļa frikasē ar kaltētām savvaļas sēnēm
Sēnes mērcē siltā ūdenī 15-20 minūtes. Cāli nomazgā aukstā, tekošā ūdenī, noslauka sausu un sagriež 4 daļās. Izmērcētām sēnēm nolej ūdeni, izkāš to, sēnes noskalo un sagriež lielos gabalos. Pannā uzkarsē eļļu un 2 ēdamkarotes sviesta. Kad sviests uzputo, tajā liek cāļa gabalus, uzkaisa sāli, piparus un pielej vīnu. Kad vīns iztvaikojis, pievieno sēnes, ūdeni, kurā tās mērcētas, un tomātus. Pannai uzliek vāku un sautē apmēram 30 minūtes. Gaļai jābūt ļoti mīkstai. Cāļa gabalus liek uz sasildīta šķīvja un pārlej ar mērci, kurai pēc iespējas nosmeļ taukus.
Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995
Sastāvdaļas
- Cālis - 1 - 1 1/2.kg
- Augu eļļa - 3.ēdk.
- Sviests - 3.ēdk.
- Sāls un pipari pēc garšas
- Kaltētas savvaļas sēnes - 30.g
- Sausais baltvīns - 1/2.glāze
- Sagriezti, savā sulā konservēti tomāti - 3.ēdk.