Makaronu sacepums ar speķi
Makaronus novāra vieglā sāls ūdenī. Atdzesētiem makaroniem pievieno sakultas olas, pienu, tomātu biezeni un sakapātas garšas vielas. Visu samaisa, saliek formā, virsū uzkaisa rīvmaizi, uzliek sviesta piciņas un cep krāsnī brūnu. Pasniedz ar tomātu mērci un dažādiem svaigiem salātiem. Makaronu vietā var lietot nūdeles.
Recepte no grāmatas: Ēdieni no iekšzemes produktiem. - Apgāds Līdums, 1992
Sastāvdaļas
- Pētersīļi.pēc garšas
- Sviests.pēc vajadzības
- Makaroni - 500.g
- Žāvēts speķis - 300.g
- Olas - 2.gab
- Piens - 1.glāze
- Tomātu biezenis - 3 - 4.ēdk.
- Sāls.pēc garšas
- Lociņi.pēc garšas
- Rīvmaize.pēc vajadzības