Makaroni ar cūkas fileju un sieru
Makaronus vāra, kā norādīts uz iepakojuma. Noskalo un sagriež puravu. Kad līdz makaronu vārīšanas beigām atlikušas 2-3 minūtes, pievieno puravu. Nolej ūdeni. Makaronus liek cepamajā traukā. Fileju sagriež šķēlītēs, cep pannā sakarsētās taukvielās. Pārkaisa ar sāli un pipariem. Gaļu liek cepamajā traukā uz makaroniem. Pannā uzkarsē pienu vai krējumu, pievieno sieru, sāli un piparus. Mērci pārlej makaroniem un gaļai. Cep krāsnī vidējā daļā 250 grādos 10 minūtes, līdz ēdiens iegūst skaistu krāsu. Pasniedz ar svaigiem salātiem.
Sastāvdaļas
- Piens vai saldais krējums - 400.g
- Melnie pipari - 1/2.tējk.
- Sāls - 1/2.tējk.
- Margarīns vai sviests - 1 - 2.ēdk.
- Cūkas fileja - 400.g
- Puravs - 1.gab
- Lentveida makaroni (var arī citus) - 300.g
- Siers (ieteicams ar ķiploku aromātu) apm. - 125.g