Šķēlēs sagriezti cukini ar ķiplokiem un tomātiem
Itāļu ēdiens, kas garšo dievīgi. Turklāt cukini vietā var izmantot nelielus kabačus.
Vajadzēs:
- 700 g cukini
- 1/2 glāzi plānās ripiņās sagrieztu sīpolu
- 2/3 glāzes olīveļļas
- 1/2 tējk. sasmalcinātu ķiploku
- 2 ēdk. sasmalcinātus pētersīļus
- 2/3 glāzes sagrieztus, savā sulā konservētus tomātus (ar sulu)
- 1 tējk. sāls
- 6 šķipsniņas svaigi samaltus piparus
- 6 gab. bazilika lapas
Gatavošana
- Cukini notīra un nomizo, sagriež 1 cm biezās šķēlēs.
- Sīpolus eļļā apcep zeltaini brūnus, pievieno ķiplokus un cep, līdz nedaudz izmainās ķiploku krāsa. Tad pievieno pētersīļus, tomātus un to sulu. Karsē apmēram 15 minūtes.
- Sakarsē cepeškrāsni.
- Pannas saturam pievieno cukini šķēles, sāli, piparus un baziliku. Cep aptuveni 20 minūtes līdz cukini ir mīksti.
- Pannu uz 5 minūtēm liek cepeškrāsnī.
- Ēdiens ir gatavs, kad iztvaikojis viss cepšanas laikā izdalījies šķidrums. Var pārkaisīt ar rīvētu cieto sieru.
- Pasniedz kūpoši karstu.
Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995