Kartupeļu biezenis ar Parmas sieru
Kartupeļus ar visu mizu izvāra lielā ūdens daudzumā un vēl karstus nomizo. Karsta ūdens peldē izkausē sviestu, pievieno gaļas maļamajā mašīnā samaltus, karstus kartupeļus un maisa ar putojamo dakšiņu, pielejot pa 2-3 ēdamkarotēm verdoša piena. Kad puse piena pievienota, kartupeļu biezenim pieber rīvētu sieru. Turpina putot, pielejot pienu, kamēr iegūta viendabīga, gaisīga masa. Sāli pieber pēc garšas. Pasniedz kūpoši karstu.
Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995
Sastāvdaļas
- Piens - 1/2.glāze
- Sviests - 3.ēdk.
- Kartupeļi - 500.g
- Sāls pēc garšas