Ceptas kartupeļu šķēlītes
Recepte ideālo kartupeļu pagatavošanai.
Kartupeļus nomizo, nomazgā un sagriež 1 cm biezās šķēlēs. Pannā uzkarsē eļļu, pievieno sviestu un, kad sviests uzputo, liek uz pannas kartupeļu šķēlītes. Cep no abām pusēm gaiši brūnas un pārkaisa ar sāli. Piebilde: Ceptus kartupeļus ieteicams pasniegt kūpoši karstus, bet tie saglabā savu kraukšķigumu un garšu ari nedaudz atdzisuši. Iepriekš gatavot nav vēlams. Ieteikumi: Ideāla piedeva jebkuram ceptas gaļas ēdienam, ari sautējumiem. Ja otrajā ēdienā liek pasniegti cepti kartupeļi, pirmajā nevajadzētu būt kartupeļu klimpām vai kartupeļu zupai.
Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995
Sastāvdaļas
- Augu eļļa - 5.ēdk.
- Sāls - 2.tējk.
- Sviests - 2.ēdk.
- Ne sevišķi miltaini kartupeļi - 700.g