Šķiņķa un makaronu sacepums

FOTO: Shutterstock.com

Izvāra makaronus. Puravus sagriež sloksnītēs, caurdurī noskalo. Puravu nedaudz apcep sakarsētās taukvielās. Šķiņķi sagriež kubiņos. Brīdi cep kopā ar puraviem. Samaisa makaronus, puravus, šķiņķi. Liek ieziestā cepamā traukā. Olas sakuļ ar pienu, pievieno sāli, piparus. Olu un piena mērci pārlej makaronu maisījumam. Pārkaisa ar rīvēto sieru. Cep cepeškrāsnī 200 grādos 30 - 40 minūtes. Makaronu sacepumu pasniedz ar salātu lapiņu, tomātu, redīsu un seleriju salātiem.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Sāls - 1/2.tējk.
  • Melnie pipari - 1/4.tējk.
  • Makaroni apm. - 240.g
  • Puravs - 1.gab
  • Margarīns vai sviests - 1/2.ēdk.
  • Kūpināts šķinķis - 200.g
  • Olu un piena mērcei:
  • Olas - 3.gab
  • Piens - 300.g
  • Rīvēts stiprs siers - 80.g