Sautēta cāļa krūtiņas fileja ar citronu un pētersīļiem

FOTO: Shutterstock.com

 

Pannā uzkarsē eļļu un 3 ēdamkarotes sviesta. Kad sviests uzpūto, tajā liek filejas šķēles un ātri apcep (jācep ne ilgāk kā 2 minūtes). Fileju liek siltā šķīvī, pārkaisa ar sāli un pipariem. Pannas saturam pielej citrona sulu un, ja nepieciešams, pielej pāris ēdamkarotes karsta ūdens. Pievieno pētersīļus un atlikušās 2 ēdamkarotes sviesta. Mērci apmaisa un karsē uz ļoti lēnas uguns. Mērcē liek fileju un, nedaudz maisot, pakarsē. Pasniedz kopā ar mērci, garnē ar citrona šķēlītēm.

Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Svaigi samalti pipari - 4.šķipsniņas
  • Sāls pēc garšas
  • Veselas cāļa krūtiņas, katra sadalīta 3 gabalos - 3.gab
  • Sviests - 5.ēdk.
  • Augu eļļa - 1.ēdk.
  • 1 citrona sula
  • Sasmalcināti pētersīļi - 3.ēdk.
  • Plānās šķēlītēs sagriezts citrons - 1.gab