Sautēta cāļa krūtiņas fileja ar citronu un pētersīļiem
Pannā uzkarsē eļļu un 3 ēdamkarotes sviesta. Kad sviests uzpūto, tajā liek filejas šķēles un ātri apcep (jācep ne ilgāk kā 2 minūtes). Fileju liek siltā šķīvī, pārkaisa ar sāli un pipariem. Pannas saturam pielej citrona sulu un, ja nepieciešams, pielej pāris ēdamkarotes karsta ūdens. Pievieno pētersīļus un atlikušās 2 ēdamkarotes sviesta. Mērci apmaisa un karsē uz ļoti lēnas uguns. Mērcē liek fileju un, nedaudz maisot, pakarsē. Pasniedz kopā ar mērci, garnē ar citrona šķēlītēm.
Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995
Sastāvdaļas
- Svaigi samalti pipari - 4.šķipsniņas
- Sāls pēc garšas
- Veselas cāļa krūtiņas, katra sadalīta 3 gabalos - 3.gab
- Sviests - 5.ēdk.
- Augu eļļa - 1.ēdk.
- 1 citrona sula
- Sasmalcināti pētersīļi - 3.ēdk.
- Plānās šķēlītēs sagriezts citrons - 1.gab