Makaroni ar šampinjoniem un riekstiem
Lai ikdienišķu ēdienu padarītu neparastu, nepieciešama vien izdoma. Te ideja, kā makaronus pārvērst izsmalcinātās pusdienās.
Makaronus vāra, kā norādīts uz iepakojuma. Nomizo un sasmalcina sīpolu. Noskalo un sagriež sēnes. Sīpolus nedaudz apcep katliņā sakarsētā eļļā. Pievieno sēnes un nedaudz apbrūnina. Pievieno vīnu un dažas minūtes sautē. Pievieno sinepes, krējumu un sasmalcinātus riekstus. Uzkarsē. Pieliek sāli un piparus. Notecinātus makaronus liek bļodā. Pārlej ar mērci un visu samaisa. Rotā ar pētersīļiem. Mērci var pārliet arī katrai porcijai atsevišķi. Pasniedz ar salātiem un maizi.
Sastāvdaļas
- Sasmalcināti pētersīļi - 1 - 2.ēdk.
- Saldais krejums - 150.g
- Sinepes - 1.tējk.
- Sausais baltvīns - 100.g
- Eļļa - 1.ēdk.
- Svaigi šampinjoni vai citas sēnes - 230.g
- Sīpols - 1.gab
- Sāls
- Ūdens
- Zaļie lentveida makaroni apm. - 300.g
- Sāls - 1/2.tējk.
- Pipari - 1/4.tējk.
- Valrieksti - 30.g