Uz oglēm cepts marinēts cālis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Cāli pārgriež visā garumā gar mugurkaulu un, saspiežot krūšu kaulu, novieto uz galda cik iespējams plakanu. Nogriež spārnus un kājas vietās, kur tie savienojas ar ķermeni. Cāli apgriež ar iekšpusi uz augšu, ar gaļas āmuru izdauza plakanu. Saplacinātais cālis iegūst tauriņam līdzīgu formu. Putnu liek dziļā traukā, pārlej ar citronu sulu, pievieno piparus un olīveļļu. Marinē 2 stundas slēgtā traukā. Kad ogles sagatavotas, cāli izņem no marinādes, apkaisa ar sāli un novieto uz restēm apmēram 15 cm virs oglēm. Cep no abām pusēm gaiši brūnu, laiku pa laikam aplaistot ar marinādi. Jauns cālis būs gatavs 35 minūtēs. Ja marināde beidzas, bet cālis vel nav izcepies, to viegli apziež ar olīveļļu. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pipariem. Ieteikumi: Uz oglēm cepts cālis ir lieliska pikniku maltīte, laba piedeva tam ir cepti kartupeļi. Ja cāli pasniedz mājās, telpās, pirmajam ēdienam piemēroti ir rīsi vai makaroni ar dažādām mērcēm, izņemot zivju vai krējuma mērci.

Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Olīveļļa - 3.ēdk.
  • Rupji sasmalcināti pipari - 1.ēdk.
  • Citronu sula - 1/3.glāzes
  • Apmēram 1 kg smags cālis
  • Sāls - 2.tējk.