Cāļa filejas veltnīši ar cūkgaļas pildījumu

Veltnīšus pagatavot nemaz nav tik grūti. 

Pasniedzami arī auksti.

FOTO: Shutterstock.com

Pasniedzami arī auksti.

 

Ķiploka daiviņas apcep eļļā. Kad tās sāk izmainīt krāsu, pievieno malto cūkgaļu, sāli. piparus un rozmarīnu. Cep 10 minūtes, gaļu ar dakšiņu drupinot. Apceptu gaļu ar putu karoti noņem no pannas un atdzesē. Šķidrumam nosmeļ taukus. Uz cāļa filejas šķēlēm uzkaisa sāli un piparus, uzliek apcepto cūkgaļu un satin veltnīšos. Katru veltnīti cieši notin ar diegu. Līdz šim brīdim ēdienu var pagatavot iepriekš un vairākas stundas uzglabāt ledusskapī. Sviestu liek uz pannas, kur cepusies cūkgaļa. Kad sviests sakarsis un uzpūto, tajā apcep veltnīšus. Jāraugās, lai gaļa nepārceptos. Parasti cāļa fileja ir gatava pēc 2 minūšu cepšanas. Veltnīšus liek traukā, pannas saturam pielej vīnu un strauji vāra, līdz vīns iztvaikojis. Veltnīšus pārlej ar mērci un pasniedz karstus. Pirms mērces uzliešanas nedrīkst aizmirst noņemt diegus.

Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Sāls pēc garšas
  • 2 ar naža spalu saspaidītas ķiploka daiviņas - 2.gab
  • Augu eļļa - 3.ēdk.
  • Liesa, malta cūkgaļa - 200 - 250.g
  • Svaigi samalti pipari - 6.šķipsniņas
  • Kaltētas rozmarīna lapas - 1.tējk.
  • Lielas cāļa krūtiņas, katra sadalīta 3 gabalos - 2.gab
  • Sausais baltvīns - 1/2.glāze
  • Sviests - 2.ēdk.