Cāļa frikasē ar zaļajiem pipariem un tomātiem

FOTO: Shutterstock.com

Cāļa gabalus nomazgā aukstā, tekošā ūdeni un noslauka sausus. Pannā sakarsē eļļu un liek tajā cepties miltos apviļātus cāļa gabalus ar ādu uz leju. Cep no abām pusēm zeltaini brūnus un liek iepriekš sasildītā traukā, pārkaisa ar sāli un pipariem. Šķidrumam pannā nosmeļ taukus, pielej vīnu un uzkarsē. Mērci vāra, kamēr puse šķidruma iztvaikojusi, tad pievieno sīpolus un karsē apmēram 5 minūtes, samaisa un liek mērcē apceptos cāļa gabalus (krūtiņu pannā liek vēlāk, jo tā ātrāk kļūst mīksta). Pievieno pipara šķēles, burkānu, seleriju, ķiploku un tomātus. Sautē uz lēnas uguns. Pēc 10 minūtēm pievieno krūtiņas gabalus un turpina sautēt, kamēr gaļa mīksta. Parasti tas ir pēc 30 minūtēm.

Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Šķēlēs sagriezts zaļais pipars bez sēklām - 1.gab
  • Plānās šķēlītēs sagriezts sīpols - 1/3.glāze
  • Sausais baltvīns - 2/3.glāzes
  • Milti - 1.glāze
  • Cālis, kas sagriezts 4-6 gabalos - 1 - 1 1/2.kg
  • Augu eļļa - 3.ēdk.
  • Svaigi samalti pipari - 4 - 6.šķipsniņas
  • Sāls pēc garšas
  • Plānās šķēlēs sagriezts burkāns - 1.gab
  • Plānās šķēlēs sagriezts selerijas stiebrs - 1/2.gab
  • Sagriezti, savā sulā konservēti tomāti (ar sulu) - 2/3.glāzes