Teļa gaļas sautējums ar salviju un baltvīnu

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sautējumam ieteicams izvēlēties stilbiņus vai pleca gabalu, jo tie ir sulīgāki, ar interesantāku garšu. Sīpolus sviestā un eļļā apcep caurspīdīgus. Pievieno miltos apviļātu teļa gaļu, salvijas lapas un apcep. Kad gaļa brūna, to pārliek siltā traukā. Uz pannas uzlej vīnu un strauji uzvāra, samaisot kopā ar cepoties radušos gaļas sulu un taukiem. Samazina liesmu un liek mērcē apcepto gaļu. Pieber sāli un piparus, uzliek vāku un sautē apmēram 1 stundu, nepieciešamības gadījumā pielejot nedaudz ūdens. Gaļai jābūt ļoti mīkstai. Pasniedz tūlīt karstu.

Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Augu eļļa - 2.ēdk.
  • Sviests - 2.ēdk.
  • Gabaliņos sagriezta teļa gaļa (bez kauliem) - 700.g
  • Milti - 3/4.glāze
  • Vidēji lielas kaltētas salvijas lapas - 18.gab
  • Sausais baltvīns - 2/3.glāze
  • Sāls - 1/2.tējk.
  • Svaigi samalti pipari - 4.šķipsniņas
  • Sasmalcināti sīpoli - 2.ēdk.