Kartupeļu un zivju sacepums ar speķi
Sastāvdaļas
- Sāls
- Ola - 1.gab
- Sīpols - 1.gab
- Žāvētas, vārītas, sālītas vai ceptas zivis - 500.g
- Ar mizu vārīti kartupeļi - 5.gab
- Rīvmaize
- Taukvielas vai speķa šķēlītes
Pagatavošana
Ar mizu novārītus kartupeļus notīra un samaļ kopā ar zivīm, kas iepriekš attīrītas no asakām un ādām. Sīpolu sīki sasmalcina, taukvielās sacep. Kartupeļu un zivju masai pievieno sīpolu, olu, sāli, samaisa, veido iegarenu kukulīti, liek uz ietaukotas plāts vai folijas, pārziež ar olu, pārkaisa ar rīvmaizi, pārliek ar speķa šķēlītēm vai taukvielu piciņām un cep cepeškrāsnī. Pasniedz ar tomātu silto vai auksto mērci, salātiem. Sacepumu var gatavot arī no svaigu rīvētu kartupeļu masas un svaigām maltām zivīm. Darba gaita kā iepriekš.
Recepte no grāmatas: 444 kartupeļu ēdieni/A. Kļaviņa. – Rīga: Avots, 1986