Siltie kartupeļu un pākšu piparu salāti
Kartupeļus novāra ar mizu, vēl siltus notīra, sagriež šķēlēs. Pipariem izņem sēklotnes, pākstis sagriež gredzenos. Gurķi sagriež plānās šķēlītēs, speķi un sīpolu sasmalcina un sacep. Buljonam pievieno garšvielas — sāli, cukuru, etiķi, šķidrumu pārlej sagatavotiem produktiem, traukam uzliek vāku un brīdi karsē. Salātus pasniedz siltus.
444 kartupeļu ēdieni/ A.Kļaviņa. - Avots, 1986.
Sastāvdaļas
- Etiķis
- Cukurs
- Kartupeļi - 5.gab
- Gurķis - 1.gab
- Sīpoli - 2.gab
- Buljons - 1.glāze
- Sāls
- Speķis - 100.gr