Siltie kartupeļu un pākšu piparu salāti

FOTO: Mammamuntetiem.lv
Kartupeļus novāra ar mizu, vēl siltus notīra, sagriež šķēlēs. Pipariem izņem sēklotnes, pākstis sagriež gredzenos. Gurķi sagriež plānās šķēlītēs, speķi un sīpolu sasmalcina un sacep. Buljonam pievieno garšvielas — sāli, cukuru, etiķi, šķidrumu pārlej sagatavotiem produktiem, traukam uzliek vāku un brīdi karsē. Salātus pasniedz siltus.
444 kartupeļu ēdieni/ A.Kļaviņa. - Avots, 1986.
Sastāvdaļas
- Etiķis
- Cukurs
- Kartupeļi - 5.gab
- Gurķis - 1.gab
- Sīpoli - 2.gab
- Buljons - 1.glāze
- Sāls
- Speķis - 100.gr