Sulīgās teļa gaļas kotletes
Teļa gaļa ir veselīga, tāpēc pagatavo no tās gardas kotletes!
Teļa gaļu samaļ kopā ar cūkgaļu. Tad sacepina sviestā smalki sagrieztu sīpolu, atdzesē un liek samaltai gaļas masai klāt, līdz ar rīvmaizi, skābu krējumu, sakultām olām, sāli, pipariem un pielej arī pāris karotes auksta buljona vai ūdens, lai labāki varētu visu to samīcīt. Kad visa masa samīcīta par velkanu mīklu, no tās izveido kotletes un cep tās sviestā no abām pusēm skaisti brūnas. Galdā pasniedz ar štovētām saknēm, zirnīšiem vai novārītiem kartupeļiem.
Recepte no grāmatas: Praktiskā pavārgrāmata/ M. Āriņa.-izdevniecība Grāmata, 1995 (Oriģinālizdevums 1935)
Sastāvdaļas
- Skābs krējums - 2.karotes
- Teļa gaļa - 1.kg
- Trekna cūkgaļa - 200.g
- Olas - 2.gab
- Rīvmaize - 100.g
- Sviests - 1.karote
- Sīpols, pipari, sāls