Teļa gaļas sautējums ar tomātiem un pupām
Sīpolus apcep sviestā un eļļā gaiši zeltainus. Gaļu apcep no visām pusēm vienādi brūnu (gaļai jābūt sausai, kad to liek uz pannas). Pievieno 2 tējkarotes sāls, tomātus un to sulu. Kad tomāti uzvārās, traukam uzliek vāku un sautē uz ļoti lēnas uguns, līdz gaļa mīksta. Ja teļš bijis ļoti jauns, gaļa sautējas apmēram 1 stundu. Parasti gan jārēķinās ar 1 1/2 stundām. Nebūs nekāda nelaime, ja sautējums uz uguns atradīsies ilgāk. Pupiņas (ja ņem saldētas pupiņas, tad 600 g) sautējumam pievieno, kad gaļa jau gandrīz gatava. Svaigām pupiņām vajag 15, saldētām - 5 minūtes, lai tās kļūtu mīkstas. Ja nepieciešams, pieber vēl sāli.
Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995
Sastāvdaļas
- Svaigi, izlobītas pupiņas - 900.g
- Sagriezti, savā sulā konservēti tomāti (ar sulu) - 1.glāze
- Sasmalcināti sīpoli - 2.ēd.k.
- Augu eļļa - 3.ēd.k.
- Sviests - 2.ēd.k.
- Nelielos gabaliņos sagriezta teļa gaļa - 700.g
- Sāls - 2.tējk.
- Svaigi samalti pipari - 6.šķipsniņas