Krāsnī cepti puķkāposti ar sviestu un sieru - vienkāršs sacepums
Īstais laiks ēst jaunos, svaigos puķkāpostus.
Sakarsē cepeškrāsni. Puķkāpostu (veselu) novāra, un sadala gabalos. Ja ziedu čemuri ir ļoti lieli, tos sagriež 2-3 daļās. Puķkāpostu gabalus liek ar sviestu ieziestā cepešpannā. Pannai jābūt pietiekami lielai, lai kāpostus varētu salikt vienā kārtā. Pāri pārkaisa sieru un uzliek sviesta piciņas. Cep 15 minūtes cepeškrāsnī, kamēr parādās apetītlīga garoziņa. Pirms pasniegšanas ļauj nedaudz nostāvēties.
Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995
Sastāvdaļas
- Puķkāposti - 1.kg
- Sāls - 2.tējk.
- Sviests - 1/4.glāze