Makaroni ar cukini
Makaronus vāra, kā norādīts uz iepakojuma. Sīpolu nomizo un sasmalcina. Pētersīļus noskalo un sasmalcina. Cukini noskalo un sagriež sloksnītēs. Sasmalcina svaigo baziliku. Katliņā sakarsē eļļu. Cep sīpolus, līdz tie mīksti. Pievieno pusgramu safrānu un buljonu. Uzvāra. Pievieno cukini un zaļumus. Sautē 5-6 minūtes. Mērcei pievieno sāli un melnos piparus. Notecinātus makaronus liek bļodā. Pārlej ar mērci. Makaronus pasniedz ar rīvēto sieru.
Sastāvdaļas
- Olīveļļa - 2.ēd.k.
- 1 ēdk. svaiga vai 1/2 ēdk. kaltēta bazilika
- Cukinī - 1.gab
- Saišķītis pētersīļu
- Sīpols - 1.gab
- Lentveida makaroni (var arī citus) - 250.g
- Safrāns - 1/2.g
- Sāls un melnie pipari