Lasis un makaroni ar mārrutkiem
Makaronus vāra. Notecina. Katlā miltus iemaisa pienā. Pievieno krējumu. Uzkarsē. Mērci vāra apmēram 5 minūtes, visu laiku maisot. Pievieno visas garšvielas un noņem no uguns. Lasi sagriež plānās šķēlītēs. Šķēlītes apcep sausā un karstā pannā vai grilē dārza vai elektriskajā grilā. Ja izmanto kūpinātu lasi - sagreiž sloksnītēs un iemaisa makaronos. Karsto mērci iemaisa makaronos un pasniedz pie laša.
Sastāvdaļas
- Sarīvēti mārrutki - 2 - 3.ēdk.
- Sasmalcinātas dilles - 2.ēdk.
- Sāls, baltie pipari
- Saldais krejums - 200.g
- Laša fileja - 500.g
- Lentveida makaroni (var arī citus) - 250.g
- Piens - 300.g
- Kviešu milti - 2.ēd.k.
- Vai kūpināts lasis