Makaroni ar citronu un siera mērci
Spinātus atkausē. Labi notecina. Šampinjonus sagriež šķēlītēs. Saulespuķu sēkliņas nedaudz apgrauzdē sausā pannā. Sēnes apbrūnina pannā sakarsētās taukvielās. Pievieno spinātus un vēl nedaudz apcep. Pievieno krējumu, sāli, piparus un izspiestu ķiploku. Visu vāra apmēram 5 minūtes. Citronus labi nomazgā. Norīvē miziņas, izspiež sulu. Makaronus vāra, kā norādits uz iepakojuma. Ūdenim pievieno rīvētās citronu miziņas un sulu. Sēņu mērcei pievieno sasmalcinātas bazilika lapiņas un rīvēto sieru. Makaronus notecina un liek dziļā traukā. Pārlej ar karsto sēņu mērci un pārkaisa ar saulespuķu sēklām. Pasniedz ar tomātu šķēlītēm.
Sastāvdaļas
- Bazilika lapiņas - 15.gab
- Lentveida makaroni (var arī citus) - 300.g
- Citroni - 2.gab
- Ķiploka daiviņas - 1 - 2.gab
- Baltie pipari - 1/4.tējk.
- Sāls - 1/2.tējk.
- Saldais krejums - 250.g
- Margarīns vai sviests - 1.ēd.k.
- Saulespuķu sēklas - 2.ēd.k.
- Svaigi šampinjoni vai citas sēnes - 200.g
- Saldēti spināti - 150.g
- Rīvēts stiprs siers - 200.g