Makaroni ar ķiplokiem un cukini

FOTO: Shutterstock.com

Makaronus izvāra. Ķiplokus sadala daiviņās, liek katlā. Uzlej tik daudz ūdens, lai ķiploki būtu nosegti. Vāra 3 minūtes. Ķiploku daiviņas noskalo aukstā ūdenī, nomizo. Uz saimniecības papīra notecina. Pannā sakarsētā eļļā ķiplokus maisot cep, līdz tie ieguvuši skaistu krāsu. Uzkaisa sāli, noņem no pannas. Speķi sagriež sloksnītēs. Cukini un tomātus noskalo un sagriež kubiņos. Speķi pannā apcep, pievieno cukini un tomātus. Uzkaisa melnos piparus, dažas minūtes visu sautē. Samaisa tikko kā izvārītos makaronus un dārzeņus. Uzkaisa ceptos ķiplokus. Pārkaisa ar rīvētu sieru.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Melnie pipari - 1/4.tējk.
  • Tomāti - 4.gab
  • Cukinī - 1.gab
  • Cauraudzis speķis vai desa - 150.g
  • Sāls - 1/2.tējk.
  • Eļļa - 1.ēd.k.
  • Ķiploku galviņas - 2.gab
  • Lentveida makaroni (var arī citus) - 300.g
  • Rīvēts siers