Makaroni ar baraviku mērci
Izvāra makaronus. Sīpolu nomizo un sagriež šķēlītēs. Baravikas notīra un sagriež šķēlītēs. Sīpolus un sēnes pannā cep apmēram 10 minūtes. Pievieno pētersīļus un krējumu. Uz lēnas uguns vāra 5 minūtes. Uzkaisa sāli un piparus. Makaronus notecina. Makaroniem uzlej mērci un uzkaisa rīvēto sieru. Variants: izvārītus makaronus liek cepamajā trauka un pārlej ar mērci. Uzkaisa rīvēto sieru un krāsnī 225 grādos cep apmēram 10 minūtes.
Sastāvdaļas
- Melnie vai baltie pipari
- Makaroni - 250.g
- Margarīns vai sviets - 25.g
- Svaigas baravikas - 300.g
- Sāls
- Sīpols - 1.gab
- Sasmalcināti pētersīļi - 3.ēd.k.
- Saldais krejums - 250.g
- Rīvēts siers