Spageti krabju nūjiņu mērcē
Spageti vāra sālsūdenī. Krabju nūjiņas atkausē un sagriež 1 cm biezos gabalos. Katlā sakarsē taukvielas. Pievieno izspiestu ķiploku un sagrieztās krabju nūjiņas. Maisījumu dažas minūtes vāra. Krabju nūjiņām, piesardzīgi maisot, pievieno skābo krējumu, vīnu, sāli, čili - tomātu kečupu un dilles. Izvārītus, notecinātus spageti liek lielā bļodā. Uzmanīgi iecilā mērci. Rīvēto sieru pasniedz atsevišķā trauciņā. Makaroniem krabju nūjiņu mērcē lieliski piestāvēs dažādu šķirņu salāti.
Sastāvdaļas
- Sāls - 1/2.tējk.
- Sasmalcinātas dilles - 2.ēd.k.
- Čili - tomātu kečups - 3.ēd.k.
- Spageti - 250.g
- Ūdens
- Sāls
- Mērce:
- Krabju nujinas - 250.g
- Margarīns vai sviests - 1.ēd.k.
- Ķiploku daiviņas - 1 - 2.gab
- Skābs krējums - 250.g
- Baltvīns - 100.g
- Rīvēts siers