Kartupeļu biezenis 2

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Biezenim piemērotas miltaino kartupeļu šķirnes. Kartupeļus notīra, izvāra, nokāš, saspaida, sastrādā ar mikseri vai izspiež caur spiedi, sietu. Katliņā uzvāra pienu, pievieno kartupeļu masu un puto, līdz biezenis kļust gaišs, putains, viegls. Biezenī iemaisa sviestu, olas dzeltenumu. Pasniedzot biezenim pārkaisa sakapātus zaļumus.

 

Recepte no grāmatas: 444 kartupeļu ēdieni/A. Kļaviņa. – Rīga: Avots, 1986

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Olas dzeltenums - 1.gab
  • Sviests - 1.ēd.k.
  • Piens - 1.glāze
  • Kartupeļi - 8.gab
  • Sāls, zaļumi