Grilēts lasis ar citronu un medu

Ceļam galdā lasi!

FOTO: Shutterstock.com

Ceļam galdā lasi!

Bļodā sajauc medu ar citrona sulu, vīna etiķi un eļļu. Laša šķēles liek sagatavotajā marinādē un atstāj vēsā vietā uz divām stundām. Tad šķēles izņem no marinādes, cep krāsnī vai grilā no abām pusēm 4 minūtes. Pēc tam pārkaisa ar sāli. Sajauc krējumu, medu, citrona sulu, sāli un zaļos lociņus viendabīgā mērcē. Zivi pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, salātiem un mērci.

Šo ēdienu var gatavot arī parastajā pannā.

 

Recepti iesūtīja: Jana Zālīte 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Skābs krējums - 200.g
  • Sāls - 1.tējk.
  • Citrona sula - 1/2.ēd.k.
  • Medus - 1.ēd.k.
  • Medus - 2.ēd.k.
  • Puscitrona sula
  • Vīna etiķis - 1.ēd.k.
  • Eļļa - 2.ēd.k.
  • Svaiga laša šķēles (3 cm biezas) - 4.gab
  • Sāls - 1/2.tējk.
  • Mērce:
  • Saišķītis sasmalcinātu zaļo lociņu