Saldā krējuma mērce
Sagriež nomizotus vai nomazgātus šampinjonus, uzber sāli un
Santa Maria Vidusjūras garšaugu maisījumu (ļoti garšīgs!). Var,
protams, izmantot jebkādu citu garšaugu maisījumu. Uzber uz
sakarsētas pannas un apcep, tad pielej saldo krējumu - 10 %, kas
skaitās kafijas, lai nebūtu tik trekni (garša tā pati), ļauj
pakarsēties. Glāzē ieber tējkaroti miltu, samaisa un uzlej uz
pannas. Pēc garšas var pielikt sāli. Mērci karsē, kamēr sāk
vārīties, tad pieliek kausēto sieru (garša pēc izvēles),
pamaisa un lej bļodiņā.
Ļoti garšīgi ar rīsiem, makaroniem vai kartupeļiem.
Sastāvdaļas
- Garšvielas
- Šampinjoni - 10-15 .gab
- Kausētais siers - 1.ēd.k.
- 10% saldais krējums - 200.g