Saldā krējuma mērce

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Sagriež nomizotus vai nomazgātus šampinjonus, uzber sāli un Santa Maria Vidusjūras garšaugu maisījumu (ļoti garšīgs!). Var, protams, izmantot jebkādu citu garšaugu maisījumu. Uzber uz sakarsētas pannas un apcep, tad pielej saldo krējumu - 10 %, kas skaitās kafijas, lai nebūtu tik trekni (garša tā pati), ļauj pakarsēties. Glāzē ieber tējkaroti miltu, samaisa un uzlej uz pannas. Pēc garšas var pielikt sāli.  Mērci karsē, kamēr sāk vārīties, tad pieliek kausēto sieru (garša pēc izvēles),  pamaisa un lej bļodiņā.

Ļoti garšīgi ar rīsiem, makaroniem vai kartupeļiem.

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Garšvielas
  • Šampinjoni - 10-15 .gab
  • Kausētais siers - 1.ēd.k.
  • 10% saldais krējums - 200.g