Vistas krūtiņas krējumā
Skābo krējumu samaisa ar visām garšvielām, vistas krūtiņas liek
krējumā. Gaļas gabaliem jābūt pilnīgi apklātiem ar krējumu. Marinē
vēsumā 12 – 24 stundas.
Izņem gaļu no krējuma, atstājot to apklātu ar biezu krējuma kārtu,
un apviļā rīvmaizē. Tad krūtiņas saliek seklā pannā, tā, lai gaļas
gabali neskartos cits citam klāt . Pārlaista ar pusi no izkausētā
sviesta. Cepeškrāsnī vidējā siltumā cep apmēram 30 minūtes.
Pārlaista ar pārējo sviestu un turpina cept 15 minūtes.
Pasniedz ar kartupeļu biezeni vai ceptiem kartupeļiem, augļu
salātiem.
Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga:
Jumava, 2004
Sastāvdaļas
- Vistas krūtiņas - 8.gab
- Izkausēts sviests - 1.glāze
- Rīvmaize - 1.glāze
- Asā tomātu mērce - 1.ēd.k.
- Ķiploks - 1.daiviņa
- Sāls, maltie pipari
- Paprika - 1/2.tējk.
- Sausais garšas koncentrāts vistas buljonam - 1.tējk.
- Cidoniju sula - 2.ēd.k.
- Skābs krējums - 1 1/2.glāze
- Rīvmaize - 3/4.glāze