Milzu burgeri

Foto no Iļģuciema maiznīcas arhīva

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no Iļģuciema maiznīcas arhīva

Ledus salātu lapas nomazgā, nosusina un sadala bulciņām atbilstošos gabalos. Sīpolu nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Tomātu nomazgā un tāpat kā marinēto gurķi sagriež šķēlītēs. Liellopu maltai gaļai pievieno sāli, piparus un sadala četrās porcijās. No katras gaļas porcijas izveido hamburgerus un apziež ar augu eļļu. Uzliek uz karstām grila restēm un vairākkārt grozot nepilnās 10 minūtēs cep gatavus.
Hamburgeru bulciņas šķērsām pārgriež un ar griezto pusi uz leju uzliek uz grila restu malām.
Katrs viesis pats apziež siltās bulciņas apakšpusi ar sinepēm un majonēzi. Virsū liek sīpolus, tomātus, marinētā gurķa šķēles, ledus salātu lapas un tad grilēto hamburgeru. Krietni uzziež kečupu, uzliek bulciņas „vāciņu”. Tad atliek nokost kārtīgu kumosu. Patiesi gards un īsti amerikānisks šis ēdiens būs tad, ja „labumi” spiedīsies ārā pa visām pusēm. Gādājiet lielas salvetes!

Recepte no grāmatas: Grilēšana. Raklete. Fondī/ Donhauzere Roze Marija.- Rīga: Jāņa sēta, 2004
 

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Sīpols - 1.gab
  • Marinēts gurķis - 1.gab
  • Malta liellopu gaļa - 1.kg
  • Sāls, pipari
  • Eļļa
  • Asas sinepes
  • Majonēze
  • Tomātu mērce
  • Maizītes