Milzu burgeri
Ledus salātu lapas nomazgā, nosusina un sadala bulciņām
atbilstošos gabalos. Sīpolu nomizo un sagriež plānās šķēlītēs.
Tomātu nomazgā un tāpat kā marinēto gurķi sagriež šķēlītēs.
Liellopu maltai gaļai pievieno sāli, piparus un sadala četrās
porcijās. No katras gaļas porcijas izveido hamburgerus un apziež ar
augu eļļu. Uzliek uz karstām grila restēm un vairākkārt grozot
nepilnās 10 minūtēs cep gatavus.
Hamburgeru bulciņas šķērsām pārgriež un ar griezto pusi uz leju
uzliek uz grila restu malām.
Katrs viesis pats apziež siltās bulciņas apakšpusi ar sinepēm un
majonēzi. Virsū liek sīpolus, tomātus, marinētā gurķa šķēles, ledus
salātu lapas un tad grilēto hamburgeru. Krietni uzziež kečupu,
uzliek bulciņas „vāciņu”. Tad atliek nokost kārtīgu kumosu. Patiesi
gards un īsti amerikānisks šis ēdiens būs tad, ja „labumi”
spiedīsies ārā pa visām pusēm. Gādājiet lielas salvetes!
Recepte no grāmatas: Grilēšana. Raklete. Fondī/ Donhauzere Roze
Marija.- Rīga: Jāņa sēta, 2004
Sastāvdaļas
- Sīpols - 1.gab
- Marinēts gurķis - 1.gab
- Malta liellopu gaļa - 1.kg
- Sāls, pipari
- Eļļa
- Asas sinepes
- Majonēze
- Tomātu mērce
- Maizītes