Cepti vistu stilbiņi ar citronu. Ņammm...
Šis ēdiens būs gatavs 20 minūtēs! Ja izmantosi citas vistas daļas, kas ir lielākas, cepšana būs ilgāka.
Pagatavošana:
1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Apzied vistu stilbiņus
ar eļļu un apkaisi ar sāli un pipariem. Pārgriez šķērsām uz pusēm
citronus un veselas ķiploka galviņas un griezuma pusi viegli
apsāli. Liec to visu pamīšus cepešpannā, pievieno rozmarīna zariņus
un cep cepeškrāsnī 30 minūtes, pēc 15 minūtēm saturu apgrozot.
2. Pasniedz ar lapu salātiem un kartupeļiem vai rīsiem, vai
griķiem.
Ņem vērā!
Citroni lieliski sader ar putna gaļu – tā ir klasiska itāliešu
buķete. Citroni ne tikai piedod aromātu, bet arī mīkstina gaļas
šķiedras, tāpēc tos ir vērts izmantot marinēšanai. Ja gatavo zivis,
citrons mazina aromāta nepatīkamo daļu. Dienvidu zemēs, piemēram,
Marokā, Tunisijā vai Indijā, citronus dažnedažādi konservē – sāla
vai marinē (gluži kā pie mums gurķus!) un pasniedz kā piedevu.
Recepte Ieva Salmane, stils Ilze Dušele, žurnāls
Garšīgs
Sastāvdaļas
- Mazs saišķītis rozmarīna
- Citroni - 2.gb.
- Olīveļļa - 2.ēdk.
- Vistu stilbiņi - 8.gb.
- Ķiploka galviņas - 2.gb.