Karstās šķiņķa kotletes
Pagatavošana:
- Vārītu šķiņķi samaļ kopā ar vārītiem kartupeļiem, pievieno olas, krējumu, nedaudz sāls, piparu, 1 saspaidītu daiviņu ķiploka un masu sastrādā.
- Veido nelielas kotletītes, apviļā rīvmaizē un apcep taukvielās uz pannas vai cepeškrāsnī.
- Mērcei pannā izkausē nedaudz sviesta, sabrūnina, sajauc ar dažām tējkarotēm krējuma, pieber sāli, uzkarsē un pārlej kotletēm.
- Pasniedz karstas ar biešu salātiem.
Sastāvdaļas
- Vārīts šķiņķis - 400.g
- Vārīti lartupeļi - 100.g
- Olas - 3.gab
- Skābs krējums - 2.ēdk.
- Ķiploka daiviņa - 1.gab
- Pipari, sāls