"Puiku" gaļiņa
Ķekavas vai Bauskas vistas stilbiņus pārgriež uz pusēm, atdalot kājas no šķinķīšiem. Samet lielā bļodā. Bagātīgi pārkaisa ar sāli un cukuru, piešauj sauju garšvielas Vegeta, pārlaista ar citrona sulu (2 lieli citroni, citrona mizu sagriež un iemet bļodā). Pielej 200 g jebkura sarkanvīna, pārkaisa ar muskatriekstu, pipariem, estragonu...pievieno 500g maigās majonēzes Francis, ar rokām visu iecilā, noņem provi, un atstāj uz 2 stundām istabas temperatūrā, tad līdz grillēšanai novieto vēsā vietā. Pirms grillēšanas iecilā un liek uz restītēm.
Iesūtījis: Ivo Mežulis, konkursa Marinējumu receptes dārza svētkiem dalībnieks
Sastāvdaļas
- Muskatrieksts
- Pipari
- Cukurs
- Sāls
- Citroni
- Vīns
- "vegeta"
- Ķiploki
- Maigā majonēze "francis" - 1/2.kg
- Vistas kājiņas - 5 .kg
- Estragons