Cūkgaļas šašliks ar kefīru
Nepieciešams sagriezt cūkgaļu mazos gabaliņos, bet ņemiet vērā
iesma izmērus, lai būtu iespējams tos uzvērt uz iesma...liekot
traukā. Nedaudz gaļu aplej ar eļļu. Apkaisa ar garšvielām pēc
izvēles. Es izmantoju citronu piprarus, piecu piparu maisijumu,
vegetu, paprikas pulveri, gaļas kopējo garšvielu (visas garšvielas
santa maria). Sagriež zaļumus (loki, meža ķiploks, dilles utt),
papriku (svaigu) - visu sagriež smalki. Ņem šīpolu, sagriež
smalkos gabaliņos, to visu pievieno gaļai, kārtīgi samaisa un
izmīca.
Tad aplej ar kefīru, atkārtoti kartīgi izmīca, pārliecinās, ka visa
gaļa ir noklāta ar kefīru un liek uz 8-12 stundām aukstumā
ievilkties... Pēc tam grillējam... Labu apetīti!
Iesūtījis: srapsaK Liepins, Grilēšanas recepšu konkursa dalībnieks
Sastāvdaļas
- Cūkgaļas kakla karbonade - 3.kg
- Kefīrs - 1.litrs
- Garšvielas pēc gaumes un garšas
- Zaļumi
- Paprika(sarkana, dzeltena) - 3.gab
- Sīpols - 3.gab