Tītars alū
Svaigu tītara filejiņu vai gaļiņu no citas tītara vietiņas
sagriežam palielos gabaliņos. Sīpolus sagriežam apļos. Gaļu un
sīpolus kārtām liek traukā (stikla vai keramikas). Atsevišķi sajauc
alu, medu,citrona sulu, sāli un cukuru (pēc garšas, lai jūt,ka alum
klāt ir citroniņš, medutiņš un sāls ar cukuru). Sagatavoto šķidrumu
pārlej gaļai un mazliet ar kulaciņiem piestampā. Uzliek kādu slogu
un noliek uz pāris stundām vēsumā.
Tad ņem, iepriekš izmērcētus ūdenī, garos koka irbuļus, un sasprauž
cieši gaļu, pa starpām liekot arī marinētos sīpolu aplīšus. Cep uz
restītēm kādas 15 min., apgrozot.
Pasniedz ar svaigiem lapu salātiņiem un pašceptām rauga mīklas
bulciņām.
Lai labi garšo!
Iesūtījusi: Baiba Aleksejeva, konkursa Marinējumu receptes dārza svētkiem dalībniece
Sastāvdaļas
- Medus - 3.ēd.karotes
- Lieli sīpoli - 4.gb.
- Tumšais alus - 1.pudele
- Tītara gaļa, fileja - 2.kg
- Citrona sula - 2.gb.
- Sāls, cukurs