ņam-ņam
Teļa šķiņķi sagriežam 30 gr gabaliņos, pievienojam nomizotu un gabaliņos sagrieztu apelsīnu. Žāvētās plūmes sagriežam smalkāk un aplejam ar verdošu ūdeni. Seleriju kātus sagriežam 1/2 cm smalkās daļiņās. Plūmēm nolejam ūdeni un pievienojam tās gaļai, pievienojam sagrieztās selerijas, piparus, sāli, ķiplokus. Pārlejam ar minerālūdeni un apmaisām. Marinējam 2 stundas. Kad šašliks iemarinējies, duram to uz iesmiem. Cepam grilā, kas iekurināts ar alkšņa malku.
Iesūtījusi: Sintija Donika, konkursa Marinējumu receptes dārza svētkiem dalībniece
Sastāvdaļas
- Apelsīns - 1.gb
- Sarkanie asie pipari.mazliet
- Seleriju kāti - 100.g
- Joda sāls.šķipsniņa
- Gāzēts ūdens - 1/2.l
- Žāvētas plūmes - 200.g
- Teļa šķiņķis - 1.kg
- Sakapātas ķiploka daiviņas