Grilēta vistas krūtiņa
Laimiem norīvē zaļo miziņu, izspiež sulu, pievieno sakapātus zaļumus, saberztus ķiplokus un ķimenes. Sajauc ar eļļu un sojas mērci. Vistas fileju liek marinādē un tur vēsumā 2 stundas vai ilgāk. Izņem no marinādes, nosusina, grilē uz restītēm no abām pusēm aptuveni 10 minūtes. Pasniedz ar mērci un tvaicētiem brokoļiem.
Mērci pagatavo šādi: ananasu nomizo, izņem serdes daļu, sagriež gabaliņos. Sajauc ar pārējām mērces sastāvdaļām.
Iesūtījusi: Sigita Kuzmina
Sastāvdaļas
- Ananāsa - 1/4.gb
- Vistas filejas (krūtiņas) - 4.gb
- Marinādei:gaišās sojas mērces, - 2.ēdk
- Augu eļļas - 4.ēdk
- Laimi - 2.gb
- Ķimeņu sēklu - 1.tējk
- Koriandra (kinzas) zaļumi
- Ķiplokui daiviņas - 2.gb
- Mērcei:majonēzes - 4.ēdk
- Kečupa - 4.ēdk
- Konjaka - 2.tējk