Jāņu karbonādes
Karbonādi atbrīvo no plēvēm, sagriež apm 1,5 cm šķēlēs.
Marinādes sastāvdaļas visas kopā sablenderē viendabīgā ''putrā''.
Trauka dibenā iesmērē mazliet marinādes (var arī apsmērēt katru
karbonādes šķēlīti), liek vienu pie otras karbonādes šķēles,
pārsmērē ar marinādi, tad atkal kārto karbonādes, utt, kamēr
produkti izlietoti. Trauku apsedz un liek ledduskapī uz vismaz 2-3
stundām, vislabāk uz nakti.
Grillē uz karstām oglēm no katras puses apm 3-5 min, laistīt
nevajag. Galvenais nepārcept, citādi karbonādes sanāks sīkstas un
sausas, un tādas jau nevienam vairs negaršos!:) Labu apetīti!
P.S. šādi samarinētas karbonādes ļoti labi garšo arī uz pannas
ceptas kopā ar kartupeļiem :)
Iesūtījusi: Iveta, Grilēšanas recepšu konkursa dalībniece
Sastāvdaļas
- Sv ingvera sakne.rieksta lieluma gabaliņš
- Cg karbonāde(muguras) - 2.kg
- Etiķis 9% - 50.ml
- Augu eļļa - 100.ml
- Sīpoli - 2.gb
- Ķiploks - 1.galv.
- Sāls - 2.tējk
- Cukurs - 2.tējk
- Sinepes krievu - 2.tējk
- Melnie pipari - 5 - 6.graudiņi