Šašliks manā gaumē!
Viss ļoti vienkārši!
Gaļu griež kubiņos, pievieno sāli, svaigi drupinātus melnos
piparus, iespiež pusi no citrona sulas, citrona mizu arī var iemest
iekšā. Pielej 2 edk. eļļu, 100ml vīna. Sīpolus griež četrās dalās
vai nu smalki sadrupina kubiņos (ne gredzenos). Lieta tāda, ka
četrās daļās grieztos sīpolus (sfēriskās plāksnītes) būs vieglāk
likt starpā starp gaļas gabaliņiem uz iesma. Savukārt smalki
sagrieztos varēs pārkaisīt pēdējā cepšanas stadijā pār iesmiņiem ar
gaļu.
Viss jāsamaisa un jāmarinē vismaz 6 h vai diennakti. Tādā gadījumā
tā ātrāk cepsies, un būs mīkstāka. Ja kāds no cepējiem ir jūtīgs un
bieži izjūt dedzinošo sajūtu pēc tam, tad vajadzētu likt mazāk
sīpolu.
Cepšanas laikā liek gaļu, sīpolu, gaļu... cieši vienu otram klāt.
Ja cauraugusi, tad lai speķa kārtiņas būtu paralēli iesmam, jo tas
samazina tauku nokļūšanas iespēju uz oglēm, kas savukārt samazina
liesmu iespējas un degošo tauku smaku. Cepšanās laikā ik pa bīžam
vēlams pārlaistīt ar vīnu, alu, kvasu.. Un tā līdz šašliki gatavi!
:)
Iesūtījis: Viktors, Grilēšanas recepšu konkursa dalībnieks
Sastāvdaļas
- Sāls - 1/2.tējk. ar nelielu kaudz.
- Cauraugušu cūkgaļu - 1.kg
- Svaigi rupji drupināti melnie pipari - 1/2.tējk.
- Vidēji sīpoli - 2.gab
- Vīns - 100.ml, kā arī pārliešanai cepšanas laikā (vēlam sarkanvīns)
- Augu eļa - 2.ēdk.
- Citrons - 1/2.gab