Liellopa šašliks
Šim šašlikam klāt piedzer kviešu alu, līdzīgi kā steikam.
Lielopa gaļu sagriež šašlika gabalos un pa kārtām jāliek bļodā,
starp gaļas kārtām vienādos daudzumos jāliek pipari, šķēlēs
sagriezti sīpoli, pa citrona šķēlei, un dilles. Visu tā smuki
sakārto, ieliek uz stundu aukstumā ievilkties. Kefīrā iejauc
kariju, sāli, un pēc stundas kefīru iemaisa šašlikā, kefīrā
šāslikam marinādē jānostāvas aptuveni 2 diennaktis.
Cep uz grilla, vēlams lielā karstumā īsu brīdi, aptuveni 2-3 min no
katras puses, klāt piedzer kviešu alu, līdzīgi kā steikam...
lai garšo!
Iesūtījis:
Kaspars Skranda, mammamuntetiem.lv lasītāja
Sastāvdaļas
- Sāls
- Dilles - 1 .buntīte
- Liellopa gaļas mīkstums - 3 - 4 .kg
- Kefīrs - 3 - 4 .l
- Svaigi malti baltie pipari.tējkarote
- Sīpoli - 2 .kg
- Citrons - 1 .gab
- Karijs, sāls, - 1/2.paciņa