Vistas spārniņi
Ūdenī ieber sāli un cukuru, izmaisa - garšai ir jābūt sāļai ar saldenu pēcgaršu (pretīga), tad lej 9% etiķi, līdz sāļums vairs nav jūtams (pēc pretīgās sāls ūdens garšas marināde kļūst pat baudāma, bet nevajag pārspīlēt ar etiķi), garša - etiķa garša ar saldenu pēc garšu. Tālāk pievieno pārējās garšvielas, pēc izvēles un liek spārniņu marinēt apmēram uz 24 st. Cep uz karstām oglēm līdz brūnas - mmm mēli var norīt. Esmu mēģinājis dažādus marinēšanas veidus, bet pats vienkāršākais parasti dod vislabāko rezultātu. Galvenais ievērot sāls, cukura un etiķa daudzumus, ja spārniņi ir svaigi rezultāts būs labs.
Iesūtījis: Imants Freibergs, konkursa Marinējumu receptes dārza svētkiem dalībnieks
Sastāvdaļas
- Sīpoli.pēc iespējas
- Ūdens - 2 .l
- Sāls - 2-4 .ēdamkarotes
- Pipari.pēc vajadzības
- Cukurs - 2-4 .ēdamkarotes
- Etiķis.pēc garšas
- Vistu spārniņi - 2.kg
- Un citas garšvielas.kā vēlas