Grilēts ātes steiks
Nerūsējoša tērauda vai stikla bļodā sajauciet ķiploku, olīveļļu, baziliku, sāli, piparus, citrona sulu un pētersīļus. Ātes filejas ielieciet seklā stikla traukā vai plastmasas maisiņā un pārlejiet pāri marinādi. Trauku apsedziet vai maisiņu aizveriet un ielieciet zivi uz stundu ledusskapī marinēties, reizi pa reizei apgriežot. Āra grilu uzkarsējiet un viegli ieeļļojiet tā restes. Resti novietojiet aptuveni 2 cm augstumā virs oglēm. Ātes filejas izņemiet no marinādes un nosusiniet. Grillējiet filejas aptuveni 5 minūtes no katras puses līdz zivis ir gatavas.
Iesūtījusi: LīgaMūrniece, Grilēšanas recepšu konkursa dalībniece
Sastāvdaļas
- Ātes filejas - 2.gab
- Svaiga citrona sula - 1.ēd.k.
- Malti melnie pipari - 1.tējk.
- Sāls - 1.tējk.
- Kaltēts baziliks - 1.tējk.
- Olīveļļa - 6.ēd.k.
- Ķiploks - 1.gab
- Svaigi, sakapāti pētersīļi - 1.ēd.k.