Grilēta vistas fileja ar apelsīnu mērci un hercogienes kartupeļiem

FOTO: Shutterstock.com

Vistas fileju notīra, nosusina. Viegli izirdina. Pievieno piparus, olīveļļu, sasmalcinātu ķiploku, citrona sulu. Atstāj marinēties vismaz uz 30min. Liek grilēties līdz gatava.

 

Mērce: No apelsīniem un citrona izspiež sulu. Katliņā bez taukvielām apcep sasmalcinātus sīpolus, pielej apelsīnu un citronu sulu, baltvīnu. Pievieno rozmarīnu.

Visu vāra līdz iztvaiko puse no daudzuma. Cieti izšķīdina aukstā ūdeni, pievieno katliņa saturam un vēlreiz uzvāra.

 

Hercogienes kartupeļi: Kartupeļus nomizo,vāra sālsūdeni gatavus. Karstus ar stampu samīca. Masai pievieno sviestu, sāli, rīvētu muskatriekstu, olas dzeltemumu. Uzputo. Caur konditorejas uzgali uz ietaukotas plāts izpsiež rozītes. Cep cepeškrāsnī 220 grādos līdz zeltaini brūnas.

Reklāma
Reklāma

Gurķi sagriež vēdeklīšos, ananāsus gabaliņos, apelsīnu šķēlītēs. Visu kārto uz šķivja un pasniedz.

 

Iesūtījis: Aigars Auseklis 

 

Sastāvdaļas

  • Apelsīns - 29 .g
  • Citrons - 90 .g
  • Apelsīni - 290 .g
  • Sarkanie pipari - 20 .g
  • Citrons - 60 .g
  • Ķiploki - 9.g
  • Olīveļļa - 50 .g
  • Vistas fileja - 190 .g
  • Fiszālis - 10 .g
  • Granātābols - 9 .g
  • Kon.ananāsi - 30 .g
  • Sarkanais sīpols - 45 .g
  • Rozmarīns - 5 .g
  • kons.kukurūza - 20 .g
  • Svaigs gurkis - 50 .g
  • Olas dzeltenums - 20.g
  • Muskatrieksts - 5 .g
  • Sviests - 25 .g
  • Sāls - 5 .g
  • Kartupeļi - 140 .g
  • Ingvers - 9 .g
  • Kartupeļu ciete - 10.g
  • baltvīns, pussausais - 100 .g
  • „cherry”tomāti - 20 .g