Cūkgaļas šašliks ar marinētām melnajām plūmēm
Marināde:
Plūmes (sagrieztas uz pusēm), vīnu, garšvielas un nedaudz sāls
uzkarsē un 5 min. vāra uz mazas uguns ar vāku slēgtā traukā, tad
noņem no uguns un patur vēl 30 minūtes, tad plūmes izņem, noliek
atsevišķi.
Nomazgā gaļu, nosusina, sagriež plūmes lieluma kubiņos, ierīvē ar
sāli, pipariem un paprikas pulveri. Plūmes pamīšus ar gaļas
gabaliņiem saver uz iesmiem. Cep uz vidēji karstām oglēm, līdz gaļa
gatava, cepšanas procesā nedaudz apslakot ar atšķaidītu plūmju
marinādi.
Sastāvdaļas
- Paprikas pulveris
- Cūkgaļas mīkstums - 500.g
- Melnās plūmes (bez kauliņiem) - 250.g
- Sausais baltvīns - 400.ml
- Balto piparu graudi - 1.tk
- Krustnagliņas - 1.gb
- Krustnagliņas - 1.gb
- Krustnagliņas - 1.tk
- Sāls, malti melnie pipari