Cūkgaļas šašliks ar marinētām melnajām plūmēm

FOTO: Shutterstock.com

Marināde:
Plūmes (sagrieztas uz pusēm), vīnu, garšvielas un nedaudz sāls uzkarsē un 5 min. vāra uz mazas uguns ar vāku slēgtā traukā, tad noņem no uguns un patur vēl 30 minūtes, tad plūmes izņem, noliek atsevišķi.
Nomazgā gaļu, nosusina, sagriež plūmes lieluma kubiņos, ierīvē ar sāli, pipariem un paprikas pulveri. Plūmes pamīšus ar gaļas gabaliņiem saver uz iesmiem. Cep uz vidēji karstām oglēm, līdz gaļa gatava, cepšanas procesā nedaudz apslakot ar atšķaidītu plūmju marinādi.
 

 

 

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

  • Paprikas pulveris
  • Cūkgaļas mīkstums - 500.g
  • Melnās plūmes (bez kauliņiem) - 250.g
  • Sausais baltvīns - 400.ml
  • Balto piparu graudi - 1.tk
  • Krustnagliņas - 1.gb
  • Krustnagliņas - 1.gb
  • Krustnagliņas - 1.tk
  • Sāls, malti melnie pipari