Spageti ar jūras veltēm
Šis ēdiens būs gatavs 20 minūtēs!
Ēdiens, ar kuru asociējas brīvdienu vakariņas pie Vidusjūras. Šoreiz mērci gatavojam no garnelēm.
Ja vēlies, vari pievienot svaiga laša gabaliņus vai arī gatavot mērci no veikalā nopērkamajām saldētajām jūras veltēm.
Viena šī ēdiena porcija izmaksās Ls 0,80!
4 porcijas
Pagatavošana:
1. Lielā pannā izkausē sviestu un sutini ķiplokus un sīpolus,
līdz tie caurspīdīgi, bet neļauj tiem apbrūnēt. Pielej vīnu un uz
lielas uguns vāri, līdz viena trešdaļa šķidruma iztvaikojusi.
Pievieno garneles un karsē divas minūtes. Lej klāt saldo krējumu un
uzvāri mērci. Pēc patikšanas pieber sāli un piparus. Glabā mērci
siltumā, kamēr gatavojas spageti.
2. Spageti vāri sālsūdenī, vadoties pēc norādījumiem uz paciņas.
Kad makaroni gatavi, nokās, liec lielā bļodā un sajauc ar mērci.
Pārkaisi ar pētersīļiem un pasniedz.
Vakariņām jābūt vieglām, bet sātīgām.
Ņem vērā!
Kad vien vari, izmanto svaigas, nevis saldētas jūras veltes. Tā kā
jūras produktus termiski apstrādā ļoti ātri, kopējo gatavošanas
laiku tas pārāk nepagarinās, bet garša var atšķirties visai
būtiski. Laba alternatīva ir jūras velšu konservi.
Recepte Ieva Salmane, stils Ilze Dušele, žurnāls
Garšīgs (www.garsigs.lv)
Sastāvdaļas
- Sakapāti pētersīļi - 4.ēd.k.
- Spageti vai citi makaroni - 500.g
- Sāls, malti baltie pipari
- Saldais krejums - 250.ml
- Izlobītas, ēšanai gatavas garneles - 400.g
- Sausais baltvīns - 200.ml
- Sīki sagriezts sīpols - 1.gab
- Sīki sakapātas ķiploka daiviņas - 2.gab
- Sviests - 2.ēd.k.