Chilli con caarne (meksikāņu čilli!)
Viens no slavenākajiem meksikāņu virtuves vēstniekiem. Izmantojam maltu liellopa gaļu, bet nebūs ne vainas arī jauktai vai cūkas gaļai. Ja gaļa treknāka, tās apcepšanai papildus nav vajadzīgas taukvielas.
Viena šī ēdiena porcija izmaksās Ls 0,80
4 porcijas
Pagatavošana:
1. Dziļā pannā sakarsē eļļu un apsutini ķiploku. Neļauj
apbrūnēt, jo tas var kļūt rūgts. Pievieno sīki sagrieztu pipara
pāksti.
2. Pievieno malto gaļu un ar dakšiņu sadrupini. Cep, līdz tā
nedaudz apbrūnējusi.
3. Pievieno pupiņas un tomātus. Iemaisi baziliku. Ļauj, lai mērce
uzmet kārtīgu burbuli. Sasāli pēc patikšanas. Pasniedz karstu.
Nebaidies no čili asumiņa! Tas palīdzēs tavai vielmaiņai darboties
ņiprāk!
Der zināt!
Vielu, kas rada dedzinošo sajūtu mutē, ēdot piparus, sauc par
kapsaicīnu. Tā arī ir galvenā piparu gāzes sastāvdaļa. Piparu
stiprumam pat ir mērvienība – SHU. Atceries – jo mazāks pipariņš,
jo tas spēcīgāks!
Recepte Ieva Salmane stils Ilze Dušele žurnāls Garšīgs
Sastāvdaļas
- Sāls
- Konservēti tomāti savā sulā - 400.g kārba
- Sauja bazilika lapiņu
- Malta liellopu gaļa - 300.g
- Sīki sakapāts ķiploks - 2.daiviņas
- Sarkanā čili pipara pāksts - 1/2.gab
- Eļļa - 1.ēd.k.