Stirnas smeķis
Stirnas gaļu sagriež pēc iespējas šķēlēs, apm īkšķa resnumā (ne gabalos), mazliet izklapē ar gaļas āmuru.
Sīpolus un citronus sagriež šķēlēs, ķiploku sagriez miniatūros gabaliņos vai sakapā.
Liek traukā kārtām: gaļa (kurai uzber sāli un ķiplokus), jaukta kārta no sīpoliem un citroniem, majonēze, gaļa, atkal sīpoli un citroni, majonēze utt. Nobeidz ar sīpolu un citronu kārtu, visam pārlej alu (ne saldu) un notur zem sloga 24 stundas. Nepārcept, lai gaļa nav sausa.
Ļoti garšīgi! Pat profesionāli meistari izteica komplimentus! :)
P.S. Ar pipariem un citām garšvielām neaizrauties, labāk iztikt bez tām, citādi jau īpašo meža gaļas garšu pazaudēsiet!
Iesūtījusi: Inga Piterniece, Grilēšanas recepšu konkursa dalībniece
Sastāvdaļas
- Sāls
- Majonēze - 2.paciņas
- Ķiploks - 1 1/2.galviņa
- Citrons - 3.gab
- Sīpols - 3.gab
- Stirnas/buka gaļa - 3.kg
- Alus - 1/2.litri