Līdakas kotletes
Līdakas kotletes vari cept uz pannas vai vēl labāk - uz grila! Neaizraujieties ar garšvielām zivju kotletēs! Labi pavāri uzskata, ka zivij jāgaršo pēc zivs, un parasti lieto garšas bagātināšanai tikai piparus, sāli, burkānu un seleriju.
1)Svaigu līdakas fileju samaļ kopā ar speķa šķēlītēm, papildina ar saldo krējumu, sāli un baltajiem pipariem. Nosakot garšvielu daudzumu, variet ekspeimentam kādu farša piciņu pastarizēt. Faršs jāatdzesē.
2)Veidojam zivju masas lodītes, saplacinam, cepam uz grila restītēm
zeltainas no abām pusēm. Parasti pirmā kotlete ir apgriežama brīdī,
kad grils aizpildīts ar kotletēm pa visu cepšanas virsmu. Negroziet
kotletes ar nazi, lai tās neizjuktu. Ieteicams izmantot lāpstiņu un
piepalīdzēt ar pirkstiem vai cepšanas spailītēm.
3)Neaizraujieties ar garšvielām zivju kotletēs! Labi pavāri
uzskata, ka zivij jāgaršo pēc zivs, un parasti lieto garšas
bagātināšanai tikai piparus, sāli, burkānu un seleriju. Ja aromāts
nešķiet pietiekams, bagātniet maltīti ar ķiploka-baltmaizes
grauzdiņiem, kurus variet apkaisīt ar dillēm.
Pie saldūdens zivīm kā atsvaidzinošs malks ļoti ierobežotā daudzumā labi saderēs gan baltvīns, gan sarkanais Malbec un, protams, piknikam piemērotie rozā.
Sastāvdaļas
- Baltie pipari.pēc garšas
- Saldais krejums 35% - 3.ēdk.
- Cūkas speķis.20% no kopējās
- Līdakas fileja.cik apēdīsiet
- Sāls.pēc garšas