Teļa gaļas šnicele

Gaļas ēdienu klasika - šnicele. 

Ja ir laiks rosīties pa virtuvi, uzcep teļa gaļas šniceli.

FOTO: Shutterstock.com

Ja ir laiks rosīties pa virtuvi, uzcep teļa gaļas šniceli.

Gaļai (no ciskas gabala) atdala plēves, sagriež šķērsām muskuļiem pirksta biezās šķēlēs. Viegli izdauza ar āmuru, apmērcē sakultā olā ar pienu, apkaisa ar sāli, apviļā rīvmaizē vai miltos un cep sakarsētos taukos vai sviestā no abām pusēm. Gatavu pasniedz ar mērci vai saceptu sviestu, ceptiem vai vārītiem kartupeļiem, saknēm un dažādiem salātiem.

 

 

Recepte no grāmatas: Ēdieni no iekšzemes produktiem/Latvijas Lauksaimniecības kamera. – Rīga: Līdums, 1992  (Oriģinālizdevums 1937)

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Rīvmaize - 75.g
  • Mīksta teļa gaļa - 1.kg
  • Sāls
  • Ola - 1.gab
  • Piens - 1.ēd.kar.