Teļa gaļas šnicele
Gaļas ēdienu klasika - šnicele.
Gaļai (no ciskas gabala) atdala plēves, sagriež šķērsām muskuļiem pirksta biezās šķēlēs. Viegli izdauza ar āmuru, apmērcē sakultā olā ar pienu, apkaisa ar sāli, apviļā rīvmaizē vai miltos un cep sakarsētos taukos vai sviestā no abām pusēm. Gatavu pasniedz ar mērci vai saceptu sviestu, ceptiem vai vārītiem kartupeļiem, saknēm un dažādiem salātiem.
Recepte no grāmatas: Ēdieni no iekšzemes produktiem/Latvijas Lauksaimniecības kamera. – Rīga: Līdums, 1992 (Oriģinālizdevums 1937)
Sastāvdaļas
- Rīvmaize - 75.g
- Mīksta teļa gaļa - 1.kg
- Sāls
- Ola - 1.gab
- Piens - 1.ēd.kar.