Gaileņu un kāpostu kārtojums lauku gaumē
Gailenes, kāposts un sīpoli – no šīm sastāvdaļām izdosies lielisks sautējums!
Sastāvdaļas
- Svaigs kāposts, vidēja galviņa
- Sīpoli 4-5 .gab
- Krējums 100-150 .g
- Gailenes 2. litri
- Dilles dekorēšanai
- Sviests 10 - 150 .g
Gatavošana:
- Gailenes notīra, sagriež un apcep sviestā, gandrīz gatavas ar sāli.
- Tāpat sagatavo kāpostus, smalki sagriež un apcep sviestā uz pannas, gandrīz gatavus ar sāli.
- Kārto "pīlē" kārtām - kāpostus - gailenes - kāpostus.
- Visu pārklāj ar skāba krējuma kārtu, apceptiem sīpoliem, sagrieztiem ripiņās.
- Liek cepeškrāsnī un mērenā siltumā apm 20 min vai uz plīts uz mazas uguns 15 - 20 min, lai izsūt kopā.
- Pasniedz ar jaunajiem kartupelīšiem, dekorē ar dillēm. Klāt ļoti labi garšo salāti - svaigi gurķīši ar skābu krējumu un zaļumiem.
Labu apetīti!