Gaileņu un kāpostu kārtojums lauku gaumē

Gailenes, kāposts un sīpoli – no šīm sastāvdaļām izdosies lielisks sautējums!
Izmēģini jaunu gaileņu recepti!

FOTO: Shutterstock.com

Izmēģini jaunu gaileņu recepti!

Sastāvdaļas

  • Svaigs kāposts, vidēja galviņa
  • Sīpoli 4-5 .gab
  • Krējums 100-150 .g
  • Gailenes 2. litri
  • Dilles dekorēšanai
  • Sviests 10 - 150 .g

 

Gatavošana:

  1. Gailenes notīra, sagriež un apcep sviestā, gandrīz gatavas ar sāli.
  2. Tāpat sagatavo kāpostus, smalki sagriež un apcep sviestā uz pannas, gandrīz gatavus ar sāli.
  3. Kārto "pīlē" kārtām - kāpostus - gailenes - kāpostus.
  4. Visu pārklāj ar skāba krējuma kārtu, apceptiem sīpoliem, sagrieztiem ripiņās.
  5. Liek cepeškrāsnī un mērenā siltumā apm 20 min vai uz plīts uz mazas uguns 15 - 20 min, lai izsūt kopā.
  6. Pasniedz ar jaunajiem kartupelīšiem, dekorē ar dillēm. Klāt ļoti labi garšo salāti - svaigi gurķīši ar skābu krējumu un zaļumiem.
Reklāma
Reklāma

 

Labu apetīti!

Saistītie raksti