Krāsnī ceptas selerijas ar Parmas sieru
6 personām
Selerijām nogriež lapas, nomizo kātus un sagriež apmēram 6 cm
garos gabalos, liek verdošā ūdenī un vāra 2 minūtes. Izvārītas
selerijas nokāš un noliek malā.
Sakarsē cepeškrāsni.
Uz pannas sviestā apcep sīpolu caurspīdīgu, bet ne brūnu. Pievieno
šķiņķi un sautē apmēram 1 minūti.
Pannas saturam pievieno apvārītās selerijas, nedaudz sāls, piparus
un karsē 5 minūtes.
Visbeidzot pielej buljonu un vāra uz lēnas uguns, kamēr selerijas
kļūst mīkstas. Ja pannā pārāk daudz šķidruma, liesmu palielina, lai
ēdiens nebūtu šķidrs.
Selerijas no pannas liek cepamā veidnē, pārlej ar sīpolu un šķiņķa
sautējumu, pārkaisa ar sieru un liek uz 6-8 minūtēm krāsnī. Pirms
pasniegšanas sacepumam nedaudz ļauj ievilkties. Pasniedz karstu,
tieši no pannas.
Ieteikumi: Selerijas vislabāk garšo kopā ar sautētiem vērša, teļa
vai cāļa gaļas ēdieniem.
Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995
Sastāvdaļas
- Svaigi samalti pipari - 6.šķipsniņas
- Sāls pēc garšas
- Sasmalcināts nežāvēts šķiņķis - 1/4.glāzes
- Sviests - 3.ēd. kar.
- Divi lieli seleriju saišķi
- Sasmalcināti sīpoli - 3.ēd. kar.
- Mājās gatavots vērša gaļas buljons vai buljona koncentrāts - 2.glāzes